Lehti

Helsingin yliopiston filosofian opiskelijoiden ainejärjestön Dilemma ry:n julkaisema aikakauslehti Minervan Pöllö on ilmestynyt säännöllisesti vuodesta 1979 lähtien. Tämä tekee siitä Suomen vanhimman filosofisen aikakausjulkaisun.

Tätä perinteistä julkaisua tekevät vapaaehtoiset dilemmalaiset ynnä muut innostuneet. Pöllö ilmestyy neljästi vuodessa ja käsittelee hyvin laajaa aihevalikoimaa. Lehti on kuitenkin aina filosofisesti orientoitunut ja kirjoittajien käsittelytapa onkin usein pohdiskelevan esseistinen. Ylevän esseistiikan ohella Pöllössä nähdään säännöllisesti myös sarjakuvia, runoutta ja nörttihuumoria. Usein Pöllössä nähdään myös proosaa ja kuvataiteita.

Pöllön leimallisia piirteitä ovat vaihtelevuus ja monipuolisuus. Lehti on kuitenkin tunnettu myös laadustaan. Se on voittanut HYY:n järjestölehtikilpailun useita kertoja, viimeksi vuonna 2009. Lehti on kerännyt kiittäviä arvioita myös aiemmin.

Pöllöjä askarrellaanMinervan Pöllöä jaetaan Helsingin yliopistolla filosofian oppiaineiden tiloissa Metsätalossa, osoitteessa Unioninkatu 40. Lehteä voi myös tilata ja lisäksi se ilmestyy digitaalisena versiona. Vanhempia Pöllön paperinumeroita voi käydä tutkimassa Helsingin yliopiston kirjastossa. Ajankohtaiset tiedonannot julkaistaan Facebookissa.

Minervan Pöllö ei toki ole ainoa filosofinen lehti maassamme. Muita filosofiaan keskittyviä lehtiä Suomessa ovat Niin & näin sekä Paatos. Aihetta sivuavat myös monet muut lehdet kuten Nuori Voima sekä Kaltio.

Minervan Pöllössä voi julkaista ilmoituksia tai omia kirjoituksiaan. Sen voi myös tilata kotiinsa. Tarkempia tietoja on saatavilla sivulta Yhteys & tiedot.